El Consorci d’Aigües Costa Brava Girona aprova el projecte de construcció d’una estació potabilitzadora a l’Escala

2023-11-16 10:30

Llum verda a la construcció d’una estació de tractament d’aigua potable (ETAP) a l’Escala. El Consorci d’Aigües Costa Brava Girona ja ha aprovat inicialment el projecte constructiu del nou equipament, que ha de permetre garantir l’abastament i la qualitat de l’aigua al municipi alt-empordanès. 

Les noves instal·lacions s’ubicaran en una parcel·la de 5.851 m2 dels terrenys de Mas Martí, a l’est del nucli urbà, on ja hi ha els diferents pous de captació d’aigua de l’aqüífer del Baix Ter. S’hi accedeix a través de la carretera GI-632 pel camí de Niceto. 

Actualment, l’Escala s’abasteix mitjançant quatre pous actius i un cinquè en reserva. L’aigua captada s’impulsa a través de canonades fins als dipòsits d’emmagatzematge, on l’aigua es tracta per ser distribuïda. Són quatre dipòsits, dos dels quals es troben a la zona del Pedró i dos més al Puig Sec, a Montgó. 

La nova ETAP millorarà la qualitat de l’aigua, que en algun moment puntual ha ofert paràmetres de ferro, manganès i clorurs. A més, comptarà amb una capacitat de tractament inicial important, de 583 m3/h, però amb la possibilitat d’ampliar, en el futur, el cabal tractat fins als 875 m3/h.