El FASTT tanca la cinquena edició amb 1.200 espectadors

2024-07-29 16:00

El Festival d’Arts Escèniques de l’Empordà va abaixar ahir diumenge a la nit el teló de la cinquena edició tornant a créixer en nombre de pobles i espectadors. En aquesta edició, 1.200 persones han assistit a algun dels espectacles programats al llarg de quatre caps de setmana i han esgotat les entrades de 8 de les 11 nits d’arts escèniques proposades. Enguany el festival ha continuat expandint-se i s’ha celebrat de forma itinerant per 11 micropobles de l’Alt Empordà: Agullana, Garrigàs, Ordis, Pont de Molins, Rabós, Sant Climent Sescebes, Sant Mori, Siurana, Vilamacolum, Vilanant i Vilaür.

Per Rebecca Alabert, directora del FASTT, ha indicat que en aquesta edició “s’ha demostrat la importància de la col·laboració entre municipis i veïnat, que han respost amb gran rapidesa davant dels diversos problemes que s’ha trobat el festival, com les inclemències meteorològiques”. Pel que fa al públic, la directora del Festival d’Arts Escèniques de l’Empordà ha celebrat haver esgotat entrades en 8 de les nits programades i ha valorat molt positivament la participació del públic assistint als espectacles, a la festa inaugural, a la festa final o a les diverses funcions de Micropobles a escena”.

L’edició que ahir va finalitzar va començar el passat 29 de juliol amb una gran festa inaugural a Sant Climent Sescebes i s’ha allargat fins aquest diumenge, 28 de juliol, després de rebre espectacles de mitjà i gran format de teatre, dansa, clown i màgia. Un any més, el FASTT ha demostrat ser un projecte d’èxit que aposta per la descentralització de l’exhibició cultural i per apropar la cultura a les zones rurals, concretament als municipis de menys de 1.000 habitants.

En el darrer cap de setmana, els espectadors han pogut veure Assajar és de covards, una vetllada on les intèrprets, músics, la direcció i la dramatúrgia s’han trobat per primer cop el dia de la funció per crear l'espectacle en dues hores; Solar, que explica la història d’un micropoble en el qual es projecta construir 168 hectàrees de plaques fotovoltaiques en sòl agrari; i Poi, una història d’un home rural atrapat des de la infància per l’efecte giroscòpic de la seva baldufa. En acabar la darrera funció, l’espai es va obrir a tothom amb una festa per tots els públics amb un concert del grup Menta Fresca.