El rosinc Joan Plana serà el nou portaveu del Govern de la Diputació de Girona

2024-07-16 17:00

El Ple de la Diputació de Girona, en la sessió ordinària del mes de juliol, ha pres possessió del càrrec de diputada Gemma Geis Carreras, en substitució de l’exdiputada M. Àngels Planas Crous, qui va renunciar al càrrec de diputada pel partit judicial de Girona, el mes de juny passat. D'altra banda el diputat Joan Plana serà el nou portaveu del Govern de la corporació. 

La nova diputada Gemma Geis és vicealcaldessa i 1a Tinenta d’Alcaldia de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona i exconsellera de Recerca i Universitats i ara des de la Diputació de Girona, treballarà pels ajuntaments de la corporació. 

En virtut dels canvis produïts a la corporació amb la renúncia al càrrec de diputada per part de M Àngels Planas, el Ple també ha adoptat l’acord de designar Gemma Geis vocal del Consell Rector de la Xarxa local de municipis gironins (XALOC). Així, queda establert de la manera següent: Immaculada Muñoz Díaz, presidenta; Jordi Camps Vicente; Jordi Masquef Creus; Gemma Geis Carreras; Pau Presas i Bertran; Joan Plana Sagué; Miquel Reverter Tres; i Juli Fernández Iruel.

Pel que fa a les comissions informatives Gemma Geis serà vicepresidenta de la Comissió Informativa d’Hisenda, Administració, Promoció Econòmica i Cooperació Local; i presidenta de la Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat.

Un cop finalitzat el Ple, el president Miquel Noguer, ha signat els decrets per tal de designar vicepresidenta segona de la corporació Gemma Geis; portaveu del Govern el diputat Joan Plana i portaveu suplent, el vicepresident Jordi Camps. 

Per decret també s’ha delegat a Gemma Geis, la presidència de la Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat així com la direcció, gestió i seguiment de les competències de la comissió. 

Finalment, el president delega en la nova diputada la direcció i la gestió dels assumptes d’Hisenda i Serveis Econòmics. I la nomenarà membre de la Junta de Govern.