Els artistes km. 0 de l'Ingràvid al Dalírium de Comerç Figueres
2014-11-12 10:00Ingràvid col·labora en el programa Dalírium, un projecte de Comerç Figueres, amb l’exposició de vuit treballs d’artistes locals i emergents que han estat escollits fruit d’una convocatòria que va estar oberta fins el passat 30 d’octubre.
D’aquesta manera Ingràvid, el festival de cultura contemporània de l’Empordà tanca un cicle que va començar el passat 2 de setembre amb l’exposició dels treballs de la convocatòria que va dur a terme junt amb el Arts Santa Mònica i que ha permès a Ingràvid estar per sobre dels 10.000 espectadors i tornar a ésser una plataforma clau a Catalunya en l’apropament de la creació i el pensament contemporanis a la ciutadania.
L’aposta d’Ingràvid, a banda de la de situar la ciutat i la comarca al mapa de les cites amb la creació actual, és també la de crear “escola” i per tant que la inversió pública que es fa al projecte deixi una empremta més enllà dels dies del festival. A més a més de la col·laboració amb escoles, entitats i empreses de la comarca, Ingràvid proposa donar espai a creadors locals, de Kilòmetre 0 i alhora emergents, sigui quina sigui la seva edat.
Per això és duu a terme aquesta mostra que espera tenir més continuïtat en el temps, amb el propòsit de convertir-se en llançadora per a nous creadors i en un pas previ al pas d’aquests pel festival.
La temàtica per aquesta edició 2014 d’artistes Km0 gira entorn l’univers dalinià, i el que es cerca no és tant la reproducció o interpretació de les seves obres com sí el recollir qüestions del seu univers i llegat i plasmar-ho en obra nova. A banda la ingravidesa és un element al qual recórrer en aquesta introspecció, i així ho recullen algunes de les obres presentades. Són 8 treballs molt eclèctics, tant pel que fa la visió que donen de la temàtica proposada com pel format, doncs les disciplines són també diverses. L'interès de cada una d’elles rau en que es fa palès la multitud de lectures que suscita el geni altempordanès. Un altre tret diferencial és el generacional, doncs els artistes escollits comprenen diferents edats –incloent estudiants de l’IES Deulofeu- que suposen lectures i interessos també molt diversos.
Amb tot la mostra fa evident que ha l’Empordà hi ha cantera i que hi molta varietat d’artistes que treballen amb disciplines diferents i que estan àvids de trobar llocs de difusió de la seva obra.
Els treballs s’exposen a l’espai Aljub de la Sabateria Falgarona i algun aparador de la mateix establiment que es troba al carrer portella número 6 de Figueres
Els treballs escollits són:
Valerie Prot, Cadaqués, els equinoïdeus, collage digital i vídeo en loop.
Sana López Abellán, La Bisbal d’Empordà, anells gènesi, escultura portable de plata.
Berta Xirinachs, Sant Climent Sescebes, I love Dalí, fusta pintada.
Gabriel Ventura, Rosa Tharrats Oliva, Colera i Cadaqués, hipersardana, instal·lació.
Erika Prüfert Borrell, Cadaqués, de com la ingravidesa de l’esperit dalinià es manifesta en la intimitat de gala, fotografia digital sobre paper hahnemühle.
Muka, Roses, White Rabbit i Wake up, pintura: oli sobre tela.
Entre aquestes propostes també s’escullen dues estudiants de batxillerat artísitic del IES Deulofeu de la ciutat que han presentat projecte:
Èlia Figueras Casademont, Figueres, transformacions, grafit sobre paper imprés.
Clàudia Cobos, Figueres, simplice, vídeo.