Els CAP de la Jonquera, Vilafant i Bàscara col·laboren amb les escoles de la ZER Empordà en un projecte destinat a transmetre els drets dels infants

2024-08-14 11:00

Els Centres d’Atenció Primària de la Jonquera, Vilafant i Bàscara han començat a obsequiar els nounats que són atesos pels seus equips de pediatria amb una caixa que conté un ninot de drap confeccionat pels alumnes de les cinc escoles que formen la Zona Escolar Rural (ZER) Empordà. 

La iniciativa, a banda d’enfortir el vincle amb la comunitat, vol transmetre el missatge sobre els drets que té el nadó a escollir la seva identitat de gènere, així com a rebre una educació de qualitat i a poder expressar-se en llibertat. Aquests propòsits també s’exposen en una carta de benvinguda dirigida al nadó i als seus pares, mares o cuidadors, juntament amb un fulletó que conté paraules afectuoses triades pels infants i que ajuden a créixer d’una manera emocionalment sana. 

Cada un dels prop de 125 ninots que s’han confeccionat té trets distintius segons la visió que ha volgut expressar l’infant que l’ha ideat. Els rebran tots aquells infants que neixin durant els pròxims mesos a les tres localitats i la seva àrea d’influència i visitin aquests centres d’atenció primària per fer el seguiment preceptiu a càrrec dels equips de pediatria.