Figueres es prepara per acollir el Festival Acústica amb un dispositiu especial de ciutat amb 190 efectius

2024-08-23 18:00

L’Ajuntament de Figueres ja té a punt el dispositiu especial de seguretat, mobilitat i neteja per la 21a edició del Festival Acústica, que tindrà lloc del dijous 29 d’agost al diumenge 1 de setembre. Estarà format per 190 efectius entre agents de la Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra, voluntaris de Protecció Civil, seguretat privada i servei de neteja viària, i estaran presents en els tres escenaris d’enguany i entorns: la Rambla –que té un límit d’aforament de 10.655 assistents-, plaça Catalunya i plaça de la Palmera.

El dispositiu de seguretat, superior al de l’any passat (de 158 a 176 membres), estarà coordinat per 32 agents de la Guàrdia Urbana, 39 Mossos d’Esquadra i 15 voluntaris de Protecció Civil, als quals s’afegeixen 90 persones de seguretat privada contractada pel festival (personal de seguretat -57- i control d’accés -33-). D’altra banda, 14 treballadors de l’empresa plurimunicipal FISERSA s’ocuparan del servei de neteja viària.

L’accés a la Rambla es controlarà en deu entrades. Quan s’hagi ha arribat al màxim de l’aforament (10.655) els vigilants de seguretat privada i els controladors d’accessos procediran a no permetre que cap més persona entri en el recinte. Aquest cop no s’instal·laran càmeres intel·ligents. Els veïns i els hostes dels hotels de la Rambla podran accedir a les seves residències des dels punts de control dels carrers Lasauca i Pujada del Castell.

Zones per a persones amb mobilitat reduïda
Als tres escenaris, hi haurà zones especials per a persones amb mobilitat reduïda. A la Rambla, una plataforma lateral esquerra (accés pel carrer Vilafant i pel carrer Lasauca); i a la plaça Catalunya i a la plaça de la Palmera al front stage (accés pel lateral de l’escenari).

Punt lila
El Punt Lila es continuarà ubicant a la plaça Doctor Ernest Vila (Font Lluminosa) i estarà obert el dijous de 22 a 4 h i el divendres i el dissabte de 22 a 5 h per oferir informació per sensibilitzar contra les violències masclistes i donar resposta a les necessitats en cas d’agressió sexista.

El Mercat de la fruita i de la verdura, al carrer Castelló
El Mercat de la fruita i de la verdura, de dijous i de dissabtes a la plaça Catalunya, es traslladarà pocs metres més enllà, a l’exterior, al carrer Castelló.

1.824 places gratuïtes en sis aparcaments
Els assistents de l’Acústica que es desplacin en vehicle podran estacionar en sis aparcaments públics a prop del centre que disposen d’un total de 1.824 places gratuïtes: carretera de Llançà (205), Els Fossos (160), Parc de les Aigües (255), Turó Baix i riera Galligans (146), antic camp de futbol d’El Far (380) i recinte firal (678). Paral·lelament, hi haurà cinc aparcaments privats (Passeig Nou, Hospital, edifici OMAC, Garrigal –costat Museu Dalí- i Plaça Catalunya).

Estacionaments prohibits
Els estacionaments de vehicles estaran prohibits en els espais dels escenaris i entorns, en diferents dates. Fins el dijous 5 de setembre (a les 6 del matí) ja no es pot aparcar a la plaça de la Palmera ni a la part alta de la Rambla (motocicletes). Des del dimecres 28 d’agost fins el 5 de setembre (a les 6 h) l’estacionament estarà limitat en tot el carrer Caamaño. Les altres zones són: del dijous 29 d’agost al dilluns 2 de setembre (a les 6 h) la Pujada del Castell fins al carrer Canigó; carrer Rutlla; carrer Nou -de Col·legi fins a Rutlla-; plaça del Gra i carrer Nostra Senyora de Lourdes. I del divendres 30 d'agost fins el diumenge 1 de setembre al carrer Pella i Forgas.

Talls de carrers
Els carrers que envolten els escenaris i que quedaran tallats a la circulació de vehicles són els següents, per dates:

Dijous 29 d’agost de 18.45 h fins al divendres a les 4 de la matinada a l’entorn de la plaça Catalunya (C/ Rutlla amb C/ Concepció; C/ Castelló amb C/ Sant Antoni; C/ Sant Antoni fins a C/ Sant Llàtzer; C/ Bellaire; C/ Nostra senyora de Lourdes; C/ Sant Cristòfol amb Sant Joan Baptista; C/ Nou a l’alçada de C/ Sant Llàtzer i C/ Blanch.

Divendres 30 d’agost de 19.30 h fins al dissabte a les 5 de la matinada a l’entorn de la plaça Catalunya (C/ Rutlla amb cantonada amb C/ Calçada dels Monjos; C/ Sant Francesc de Paula amb C/ Sant Joan Baptista; C/ Castelló amb C/ Sant Antoni; C/ Sant Antoni fins a C/ Sant Llàtzer; C/ Bellaire; C/ Nostra Senyora de Lourdes; C/ Sant Cristòfol amb Sant Joan Baptista; C/ Nou a l’alçada de C/ Sant Llàtzer i C/ Blanch.

Divendres 30 d’agost de 18 hores fins al dissabte a les 5 de la matinada a l’entorn de la Rambla (C/ Vilafant amb C/ Rodes; C/ Lasauca amb C/ Galligans; Plaça Josep Pla i accessos; C/ Monturiol amb C/ Ample; C/ Caamaño; C/ Nou accessos Rambla, i Pujada del Castell -primer tram des de la Rambla a C/ Álvarez de Castro.

Divendres 30 d’agost de 18.30 hores fins el dissabte a les 5 de la matinada a l’entorn de la plaça de la Palmera (accesos a la plaça de la Palmera per plaça de l’Escorxador amb C/ Era d’en Vila, C/ Caamaño, C/ Concepció i C/ Sant Cristòfol).

Dissabte 31 d’agost de les 6 de la matinada a les 15 h a l’entorn de la plaça Catalunya per mercat setmanal (C/ Castelló amb C/ Sant Antoni; C/ Mare de Deu de Lourdes; C/ Bellaire; C/ Esperança i vial interior de la plaça del Gra).

Dissabte 31 d’agost des de les 20 h fins diumenge a les 5 de la matinada a l’entorn de la plaça Catalunya (C/ Rutlla amb cantonada amb C/ Calçada dels Monjos; C/ Sant Francesc de Paula amb C/ Sant Joan Baptista; C/ Castelló amb C/ Sant Antoni; C/ Sant Antoni fins a C/ Sant Llàtzer; C/ Bellaire; C/ Nostra Senyora de Lourdes; C/ Sant Cristòfol amb Sant Joan Baptista; C/ Nou a l’alçada de C/ Sant Llàtzer i C/ Blanch.

Dissabte 31 d’agost des de les 18 hores fins diumenge a les 5 de la matinada a l’entorn de la Rambla (C/ Vilafant amb C/ Rodes; C/ Lasauca amb C/ Galligans; plaça de Josep Pla i accessos; C/ Monturiol amb C/ Ample; C/ Caamaño; C/ Nou accessos Rambla; i Pujada del Castell -primer tram des de la Rambla a C/ Álvarez de Castro.

Dissabte 31 d’agost des de les 19 hores fins diumenge a les 5 de la matinada a l’entorn de la plaça Palmera (accesos plaça de la Palmera per plaça de l’Escorxador amb C/ Era d’en Vila, C/Caamaño, C/ Concepció i C/ Sant Cristòfol).

Diumenge 1 de setembre de 17 a 22 hores a l’entorn de la Rambla (C/ Vilafant amb C/ Rodes; C/ Lasauca amb C/ Galligans; plaça de Josep Pla i accessos; C/ Monturiol amb C/ Ample; C/ Caamaño; C/ Nou accessos Rambla i Pujada del Castell -primer tram des de la Rambla a C/ Álvarez de Castro.