Figueres fomentarà la mobilitat en transport públic als majors de 65 anys amb una campanya d’abonaments gratuïts

2024-10-01 12:30

Aquest dimarts, 1 d’octubre, Dia Internacional de les Persones Grans, l’Ajuntament de Figueres, a través de l’empresa plurimunicipal de serveis FISERSA, ha anunciat una campanya per fomentar la mobilitat en transport públic entre les persones més grans de 65 anys. Es repartiran gratuïtament les targetes “Mou-te Figueres T10 +65” que inclouen 10 viatges per utilitzar en els trajectes dels busos urbans de Figueres.


Només un 10% dels majors de 65 anys empadronats a la ciutat tenen abonament de bus urbà. L’objectiu de l’Ajuntament és donar a conèixer i facilitar l’ús d’aquest transport entre les persones grans de la ciutat. Carme Martínez, regidora de Gent Gran, explica que amb aquesta iniciativa “volem que la gent gran s’animi a utilitzar més el transport públic i, que, en definitiva, es moguin i facin més activitat i vida a la ciutat”.

Durant aquest octubre totes les persones majors de 65 anys empadronades a la ciutat rebran una carta amb un codi QR. Per poder rebre la targeta de mobilitat hauran d’entregar aquest codi presencialment a la recepció de l’Ajuntament de Figueres (plaça de l’Ajuntament) o a les instal·lacions de FISERSA (C/ Alemanya, 5).

La xarxa de transport urbà té quatre línies que cobreixen el terme municipal de Figueres i una part de Vilafant. Es tracta de la L-1 (Vilatenim-Geriàtric); la L-2 (Sud); la L-3 (Nord) i la L-4 (Centre). En l’últim any el transport urbà ha tingut 440.000 usuaris.