IAEDEN-Salvem l'Empordà presenta al·legacions a la modificació del POUM Llers-Garriga d'Empordà

2024-08-16 10:45

IAEDEN-Salvem l'Empordà considera que malgrat la modificació del POUM on es preveu fer reformes en la normativa per regular les activitats extractives, les macrogranges i les renovables, el redactat proposat per l’ajuntament segueix posant en perill tant l’Espai d’Interès Natural (EIN) de La Garriga d’Empordà, com l’espai reservat per la seva ampliació i l’Hàbitat d’Interès Comunitari prioritari (HICP) dels llistonars (Brachypodium retusum). 

El redactat contempla l’ampliació de les pedreres existents a sobre dels llistonars, un hàbitat protegit al màxim nivell per la normativa europea i que, a l’espai de La Garriga d’Empordà i voltants, esdevé quasi l’únic reducte de tota comarques gironines i el que té una major extensió. Pel que fa a les macrogranges i les renovables, si bé contempla que s’ha d’evitar situar aquestes instal·lacions dintre de la Garriga d’Empordà i a sobre dels llistonars, no les prohibeix tàcitament, deixant una porta oberta a que es pugui destruir i afectar als valors naturals que han conduit a la protecció d’aquests espais.

Podeu consultar les al·legacions presentades a: https://iaeden.cat/llers-segueix-sense-protegir-un-dels-habitats-mes-amenacats-de-catalunya/