La segona Lliga del Paraulògic se celebrarà d'octubre a desembre i es disputarà en quatre fases arreu dels Països Catalans

2024-10-08 10:00

Després d’una primera edició amb més de 7.000 participants, aquesta tardor es disputarà la segona Lliga del Paraulògic. Començarà el 14 d’octubre i es desenvoluparà durant els següents dos mesos en quatre fases diferents, fins a arribar a la final, que serà el dia 14 de desembre.

La competició constarà de quatre fases, dues en línia i dues de presencials. La primera serà la fase comarcal, en la qual els jugadors competiran en línia amb altres participants de la seva comarca durant tres dies. Els concursants jugaran al joc del dia des del seu propi dispositiu i per a obtenir la puntuació es valorarà el nombre de paraules aconseguides i la rapidesa amb què s’han aconseguit.

Els participants que obtinguin les puntuacions més altes avançaran a la segona fase, la regional. Aquesta fase, també en línia, es disputarà en un format més intens: els jugadors cada cop tindran menys temps (el primer dia quinze minuts, el segon deu i l’últim cinc) per trobar tantes paraules com sigui possible en un rusc especial.

Les dues fases inicials classificaran un total de 145 participants que passaran a la següent fase, les semifinals presencials. Aquestes partides presencials es jugaran en cinc ciutats: Barcelona, València, Palma, Andorra i Perpinyà. Cada ciutat comptarà amb un rusc diferent per evitar filtracions, i les proves, d’una hora de durada, seran conduïdes pel filòleg i divulgador lingüístic Pau Vidal. Els jugadors que obtinguin els millors resultats en les semifinals es classificaran per a la gran final, que tindrà lloc el 14 de desembre a Barcelona. A la final hi competiran 30 semifinalistes classificats, en un acte públic.