L’Ajuntament de Figueres posa en marxa accions ocupacionals que donaran feina temporal a més de 60 persones
2011-12-30 14:00L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Figueres ha posat en marxa una sèrie d’accions d’ocupació que permetran donar feina de forma temporal a més de seixanta persones. Aquestes mesures estan pensades per reactivar l’economia local a curt termini, un dels objectius que s’ha marcat el govern de la ciutat per a aquest mandat.
D’una banda, el Pla d’ocupació Figueres 2011 “Manteniment d’espais comunitaris, de sostenibilitat i de serveis a les persones” ha permès contractar 24 persones aturades que han exhaurit la prestació per desocupació o el subsidi d’aturats. De l’altra, s’han activat uns dispositius concrets per donar suport a la inserció sociolaboral de determinats col·lectius en situació de risc.
Un d’aquests dispositius va destinat a grups de persones amb dificultats especials i inclou formació específica en cuina i carnisseria; l’altre està adreçat a les dones de la Marca de l’Ham i consisteix a oferir formació en arranjament de roba, entre d’altres. A més, s’ha iniciat un taller d’ocupació al mateix barri amb les especialitats formatives de manteniment i reparació d’edificis i espais, i d’horticultura ecològica.
Dins d’aquest grup d’accions també s’apliquen mesures de dinamització econòmica i comercial del Centre Històric de Figueres, com ara un pla d’ocupació específic que inclou la posada al dia dels espais públics, un servei de millores bàsiques i d’atenció a la gent gran, i la conscienciació ambiental i cívica de tota la població. El regidor de Promoció Econòmica, Manuel Toro, es mostra satisfet “per poder posar en funcionament iniciatives per als ciutadans d’aquest tipus que ens donen resultat a curt termini”.
Aquest paquet de mesures, majoritàriament finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), representa un cost que supera els 900.000 euros.
L’activació de l’economia local a mig i llarg termini
Paral·lelament a la posada en marxa de mesures per reactivar l’economia local a curt termini, també s’està treballant en altres línies estratègiques d’actuació per aconseguir efectes a mig i llarg termini.
En aquest sentit, cal destacar les accions realitzades en la millora de l’ocupació i de la formació (atenent a les demandes del sector empresarial); el suport ofert al teixit empresarial; el foment de l’emprenedoria i l’impuls de la innovació i dels sectors emergents; l’enfortiment del teixit cultural, comercial, gastronòmic i turístic de la zona com a instrument de promoció de la ciutat sota la marca Empordà; la potenciació del treball en xarxa, i la cooperació públic-privada.