L'EOI i Diòptria ofereixen tres pel·lícules en versió original i entrada lliure
2019-01-31 11:00Aquest 2019 es compleixen 12 anys de la col·laboració entre l’Escola Oficial d’Idiomes de Figueres i el Cineclub Diòptria, que permet portar a les pantalles figuerenques cinema d’autor en versió original amb entrada lliure. Aquesta proposta s’emmarca en les activitats complementàries a les classes que l’EOI de Figueres ofereix al seu alumnat com a complement a l’estudi de les llengües que s’imparteixen a l’escola.
Com a novetat d’enguany, el cicle de cinema tindrà lloc als Cinemes Las Vegas a les 20.30 h.
El cicle s’inicia el dijous 7 de febrer amb The Disaster Artist, el film de James Franco que va obtenir la Concha de Oro a la millor pel·lícula en l’edició de 2017 del Festival de Cinema de San Sebastián. Narra la història real de la producció de la pel·lícula The Room, que ha estat considerada com a “una de les pitjors pel·lícules de tots els temps". The Disaster Artist és una comèdia sobre dos inadaptats a la recerca d’un somni. Quan el món els rebutja, decideixen fer la seva pròpia pel·lícula, un film meravellosament espantós gràcies als seus moments involuntàriament còmics, les trames disperses i les terribles interpretacions.
El dijous 14 de febrer, es projectarà Das schweigende Klassenzimmer (La revolución silenciosa), del director alemany Lars Kraume, una adaptació del llibre que ell mateix va escriure. Ambientada al Berlín de 1956, quan encara falten cinc anys per a la construcció del mur, un grup d’estudiants alemanys decideix mostrar la seva solidaritat amb les víctimes de la Revolució Hongaresa, que té lloc aquell mateix any, amb un minut de silenci durant les classes.
El cicle es clourà el 21 de febrer amb L’Atelier (El taller de escritura), el drama de Laurent Cantet situat a La Ciotat, al sud de França, on Antoine acudeix a un taller d’escriptura en el que un grup de joves ha estat seleccionat per a escriure un thriller policíac amb l’ajut d’Olivia, una famosa novel·lista. El procés creatiu es centra en el passat industrial del poble, un tipus de nostàlgia que deixa indiferent a l’Antoine. Més preocupat per els temors del món modern, el jove aviat xocarà tant amb el grup, com amb l’Olivia.