Més de 60 inversors participen en l'estrena del nou centre empresarial i d'emprenedoria de Figueres amb Dídac Lee

2024-10-17 16:00

Més de seixanta inversors de la comarca han participat, aquest dilluns, en la primera sessió del Centre Empresarial i Bressol Alt Empordà (CEBA), el nou projecte de l’Ajuntament de Figueres per potenciar l’emprenedoria i les empreses existents que està liderat amb el mentoratge altruista de Dídac Lee. Aquesta primera jornada estava orientada a persones inversores de l’Alt Empordà i la va dirigir el mateix Lee al Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer. El figuerenc, reconegut inversor i emprenedor, va compartir la seva àmplia experiència en el món de la inversió. També van compartir les seves vivències l’emprenedor altempordanès Marc Barceló, fundador de Niche Mobility (motor per a bicicleta elèctrica que canvia de marxa automàticament) i altres empresaris de la demarcació, com Miquel Roura, Jordi Còrdoba i Pere Padrosa.

Lee va parlar de la seva trajectòria, amb més de 60 inversions en un període de set anys, cobrint sectors tan diversos com l’ecommerce, el software B2B i el consum. Algunes de les seves inversions més destacades són en Glovo, Exoticca, Housfy, Ontruck, Lingokids i Vicio, entre d'altres. Lee va explicar les diferents motivacions per invertir, els tipus d’inversors segons l’estadi en què es troba un projecte, la importància de la diversificació com a estratègia d’inversió i aspectes clau a tenir en compte abans de realitzar una inversió en un projecte.

80 participants inscrits a la CEBA
El Centre Empresarial i Bressol Alt Empordà (CEBA), presentat el setembre passat, ja compta amb 80 participants inscrits, de perfils molt diferents: des d’emprenedors en fase d’idea i autònoms que volen créixer, fins a empreses consolidades que necessiten una transformació digital, així com algunes startups. L’equip de la CEBA està treballant en el programa d'activitats per oferir formació i suport als participants. A més, s'està desenvolupant una plataforma de continguts que es preveu activar al proper novembre.

El Centre Empresarial i Bressol Alt Empordà desenvoluparà el gruix de les activitats (seminaris, formacions i xerrades, tant presencials com online) al Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer amb el suport de l’àrea de Promoció Econòmica. De la mà del mentoratge de Dídac Lee es pretén potenciar l’economia local ajudant tant a persones emprenedores que tinguin noves iniciatives com als empresaris que ja tenen un negoci a millorar la seva competitivitat. L’emprenedor i inversor tecnològic figuerenc encapçala, de manera altruista i amb la seva empresa i futura fundació (Factor Consulting Hsing), accions en un espai que impulsa l’emprenedoria, l’atracció i la retenció de talent a la ciutat i a la comarca.