Oberta la convocatòria per presentar propostes per la Fulla de Figuera de Plata de Figueres

2024-07-22 11:00

L’Ajuntament de Figueres ha obert la convocatòria per presentar propostes per la Fulla de Figuera de Plata 2024. Aquest reconeixement té com a objectiu distingir la persona o el col·lectiu que ha destacat per la seva aportació a la vida social, econòmica, cultural i artística de la ciutat. Hi ha dues categories, per a entitats i per a persones. Les propostes es poden presentar fins al 31 d’agost i el lliurament dels guardons serà a l'octubre durant la celebració del Dia de Ciutat, l’acte de commemoració de l’aniversari de la concessió a Figueres del títol de ciutat.

La Fulla de Figuera de Plata és un premi a una trajectòria i a un compromís cívic amb Figueres, amb la condició que s’hagi generat un consens ciutadà i un sentiment públic de demanda d’atorgament d’aquesta distinció. Qualsevol ciutadà, individualment o col·lectiva, pot presentar propostes de persones o entitats que consideri mereixedores d’aquest reconeixement. Quan s’acabi el termini, la Comissió del Nomenclàtor avaluarà i acordarà les propostes, que hauran de ser ratificades en el ple ordinari d’octubre.

Les proposicions es poden presentar al Registre General de l’Ajuntament de Figueres, físicament a l’OMAC (avinguda de Salvador Dalí 107) o telemàticament als portals municipals. La presentació telemàtica és obligatòria en cas que la sol·licitud la formalitzi qualsevol persona jurídica (associacions o entitats). Juntament amb la instància s’ha d’adjuntar un resum amb la trajectòria de la persona o entitat candidates, fent especial èmfasi amb els mèrits que tinguin relació amb la temàtica del premi. També es pot incorporar a la candidatura, una valoració personal i de fites destacades assolides, així com cartes o signatures de suport.

Fàtima Bosch i Els Pastorets, guardonats el 2023
La primera Fulla de Figuera de Plata es va entregar el 1981. En l’última edició, l’any passat, la van rebre Fàtima Bosch, doctora en farmàcia, catedràtica de bioquímica i biologia molecular, i l’associació Els Pastorets, que treballa per recuperar, preservar i divulgar l’obra teatral, de gènere sarsuela.