Quatre albergs gironins creen productes turístics per impulsar el turisme familiar i d’activitats a la natura
2014-06-03 15:00Els albergs de Llançà, Banyoles, la Vall d’en Bas i Sant Joan de les Abadesses s’uneixen sota la marca Albergs Costa Brava i Pirineu de Girona amb l’objectiu de ser la xarxa d’albergs de referència de les comarques gironines en qualitat de gestió i allotjament, per crear paquets turístics i impulsar el turisme de família i d’activitats a la natura al territori.
L’any 2013, els quatre albergs van rebre 23.300 alberguistes, dels quals, en els albergs d’interior i muntanya, el 80 % procedien de la demarcació de Barcelona i el 10 % de l’estranger.
Els quatre albergs, membres del Club de Natura i Turisme Actiu del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, treballen fórmules de cooperació i promoció per dinamitzar l’oferta dels establiments al llarg de tot l’any, i dels recursos i activitats turístiques de la demarcació de Girona mitjançant la creació d’un carnet amb descomptes per als usuaris i la proposta de paquets turístics conjunts específics en senderisme i bicicleta de carretera que es comercialitzen a través d’agències de viatges.
El Patronat de Turisme Costa Brava Girona dóna suport a la iniciativa perquè afegeix valor als establiments i a la destinació, i perquè ofereix avantatges als clients –majoritàriament famílies i joves - fent palès l’aposta de l’entitat pel turisme sostenible, inclusiu i social.
Aquest matí a Girona, els alcaldes dels albergs dels quatre municipis han presentat el projecte i el pla d’accions que es desenvoluparà. El vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i alcalde de la Vall d’en Bas, Miquel Calm, va reflexionar i reivindicar «que els albergs també contribueixen al sosteniment de la indústria turística i que cal tenir-los en consideració». Calm destaca que aquest subsector ajuda a trencar l’estacionalitat de la temporada, que té un ampli segment de públic i molt de recorregut per fer, i que els alberguistes tenen implícita una filosofia de vida i una actitud conscient envers el temps d’oci i el gaudi de la natura. Els alcaldes Pere Vila, Miquel Noguer i Ramon Roqué han coincidit en referir-se que la iniciativa persegueix sumar sinergies de gestió i promoció, i que busca dinamitzar el territori mitjançant la canalització dels usuaris dels albergs. El director de l’alberg de la Ruta del Ferro de Sant Joan de les Abadesses, Xevi Sala, ha destacat que amb l’acceleració del turisme al territori, es volen explotar els recursos dels albergs i fer créixer el nombre de pernoctacions en aquests allotjaments a través de propostes concretes i nous productes.
Els quatre albergs, que conjuntament ofereixen 297 llits, van rebre 23.300 alberguistes el 2013, dels quals, en els albergs d’interior i muntanya, el 80 % dels usuaris procedien de la demarcació de Barcelona i el 10 % restant de l’estranger. En el cas de l’alberg Costa Brava de Llançà, els usuaris estrangers augmenten al 20 %.
Pel que fa al perfil dels clients –que pràcticament és similar en tots els establiments -, el 80 % dels usuaris són famílies i escolars, i el 20 % restant senderistes. Particularment en el cas de l’alberg de Banyoles, el 50 % dels usuaris són famílies, el 30 % són grups escolars i estades d’estiu, i el 20 % esportistes que practiquen rem, piragüisme, triatló, natació i grups d’esportistes estrangers que hi realitzen entrenaments.