Un nen de 7 anys mor ofegat a Roses i un altre està en estat crític
2020-06-30 10:00Un menor de 7 anys va morir ahir dilluns després d’ofegar-se a la platja de la Punta de Roses, mentre que un altre menor de 6 anys es manté en estat crític a l’Hospital Josep Trueta de Girona.
L’avís al telèfon d’emergències 112 es va rebre a les 18.42 hores, informant que dos infants s’havien ofegat i estaven inconscients a la sorra. Ràpidament es van desplaçar al lloc 4 unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), el metge del CAP i 2 helicòpters medicalitzats, per tal de practicar-los les maniobres de reanimació cardiopulmonar.
Els dos infants, de 6 i 7 anys, veïns de Figueres, van ser traslladats a l’Hospital Josep Trueta de Girona amb helicòpter, i un d’ells va morir mentre que el de 6 anys es manté a la UCI en estat crític.
Fins al lloc es van desplaçar també efectius de la Policia Local de Roses, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil, que és el cos de seguretat que s’encarregarà de realitzar la investigació dels fets. Al lloc de l'incident es van traslladar també membres de l’equip de psicòlegs del SEM per atendre als familiars dels menors.
La platja de la Punta de Roses encara no disposava ahir de servei de socorrisme.
Es tracta de la segona mort d’aquest estiu a les platges catalanes. La primera víctima mortal va ser un home de 89 anys el dia 23 de juny a la platja de Somorrostro de Barcelona.
Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.
Podeu consultar-les al visor de Protecció Civil https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/estatplatges/ on trobareu la informació de la bandera que hi oneja, els serveis que ofereix, i enguany també si la platja té l’aforament complet.
Si observeu que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el socorrista o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.