Vilafant es dota d'un reglament de participació per obrir nous espais d'interlocució amb el ciutadà

2024-07-18 12:30

El ple de Vilafant ha aprovat el reglament de participació ciutadana, un document que s’ha treballat durant quasi un any a través de diferents tallers i reunions entre ciutadania, entitats del municipi, polítics i tècnics. Un text que ha de ser una eina per estimular la participació de la ciutadania, en definitiva, el reglament ha de servir per obrir nous espais d’interlocució entre ciutadania i l’administració on poder aportar opinions, propostes o expectatives. Un reglament de participació que s’ha redactat gràcies a les aportacions dels mateixos vilafantencs i vilafantenques «hem volgut que el procés de redacció d’aquest reglament servis per plantar la llavor de la participació ciutadana per això hem volgut que els nostres veïns i veïnes se’l fessin seu», ha explicat Meritxell Novillo regidora de participació ciutadana de Vilafant. Aquest nou text
marcarà les regles del joc i ens permetrà facilitar l’aportació d’idees i el debat amb l’administració «volem que aquest text ens serveixi per aprendre, tots plegats, a participar i a construir entre tots el nostre municipi. Penso que a través de la participació ciutadana podem generar sentiment de pertinença i cohesió de poble» ha afegit Novillo durant el ple.

En aquesta sessió també s’han aprovat les bases per licitar el servei educatiu de la llar d’infants 7 pometes de Vilafant. El contracte per a la gestió de la llar d’infants ha finalitzat i amb aquesta aprovació es posa fil a l’agulla per adjudicar la gestió d’aquest centre educatiu.